Ankara’da meydana gelen sağanak yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hızla yükselen yağmur suları Akay Tüneli’ni doldurdu. Tünel içinde mahsur kalan vatandaşlar ve araçlar itfaiye yardımı ile kurtarıldı.
Ankara’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kısa süre yağan yağmurun etkisiyle pek çok yeri su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. Yağmurun etkisiyle pek çok yerde su baskını meydana gelirken ağaçların dalları kırıldı. Yollarda biriken su birikintilerine giren bazı araçlar arızalandı. Yolda kalan belediye otobüslerinin içindeki vatandaşlar, suların ortasında mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar vatandaşların yardımı ile yol kenarına itilirken, yollarda uzun araç kuyrukları meydana geldi.
Ziya Gökalp Caddesi üzerinde arızalanarak yolda kalan bir belediye otobüsü trafiği kilitledi. Belediye otobüsünün kapattığı yolda mahsur kalan diğer araçlar, kaldırımdan ilerleyerek yola devam etti. Hızla yükselen suların arasında kalan yayalar, ıslanmamak için ayakkabılarını çıkarıp yalın ayak yürüdü. Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlar, duraklardaki bankların üzerine çıktı.
Ziya Gökalp Caddesi üzerinde aracıyla yolda kalan bir ticari taksi şoförü, “Çok sıkıntı yaşıyoruz. Şu çektiğimiz sıkıntıya bakın, iş yapamadık” diye konuştu.
Hızla yükselen yağmur suları Akay Tüneli’nin de içini doldurdu. Tünel içinde mahsur kalan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi ulaştı. Yükselen yağmur sularının içinde kalan araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Sel sularının içinden çıkarılan vatandaşları sağlık ekipleri ambulanslara aldı. Suların içinde kalan araçlar, hem itfaiye araçlarında bulunan çekme halatına bağlanarak hem de itfaiye erleri tarafından itilerek tünelin içinden çıkartıldı. İtfaiye ekipleri bir yandan tünelin içindeki araçları çıkarırken bir taraftan da yağmur sularını tahliye etmeye çalıştı. Akay Tüneli içindeki sel sularını gören vatandaşlar, tünel içindeki çalışmaları meraklı gözlerle izledi. Tünelin üzerinden geçen Atatürk Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu.