Eskişehir’de boş bir arazide cesedi bulunan bebeği öldürdükleri ileri sürülen baba ağırlaştırılmış müebbet, anne müebbet hapse mahkûm edildi.
24 Nisan tarihinde Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde ateş yakmak için odun arayan çocuklar, poşet içinde bir bebek cesedi bulmuşlardı. Yapılan inceleme sonucu 8 yerinden bıçaklanarak öldürülen bebeğin katillerini yakalamak için çalışma başlatan ekipler, olaydan 5 gün sonra bebeğin sarıldığı bir kıyafetin etiketinden yola çıkarak şüpheli anne Sibel U. ve baba Eren U.’yu yakalamıştı.
Yakalanan şüphelilerin yargılanmalarına 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklar Sibel U.,Eren U. ve avukatlar hazır bulundu. Duruşmada konuşan anne Sibel U, bu yıl anneler gününde iki çocuğunun yanında olmak istediğini belirtti. Tahliyesini isteyen Sibel U., “Ben hamile olduğumu bilmediğim için suçluyum. Ben diğer çocuklarımın aşılarını bile bir gün ihmal etmedim. Çocuklarımın yanında olmak istiyorum. Bir yılı aşkın onları görmek istiyorum” diye konuştu.
‘BENİM HABERİM YOK’ DEDİ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALDI
Duruşmada son olarak konuşan baba Eren U., olayı polis ekiplerinden öğrendiğini ileri sürerek, “Benim haberim yoktu. Ben tahliyemi istiyorum” dedi.
Son duruşmada karar açıklayan mahkeme heyeti, anne Sibel U.’yu, mahkemeye yardımcı olduğu gerekçesiyle müebbet, baba ise çocuğunu öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.