HAKKARİ (İHA) – Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinde beş farklı adrese operasyon düzenledi. Hakkari Belediyesi Eş Başkan vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun’un da evlerinin arandığı operasyonda Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi ve HDP eski yöneticisi Ömer Kaya ile İsmet Tuncer isimli vatandaş gözaltına alındı.
3 kişinin emniyetteki sorgusu devam ederken, öğle saatlerinde Tekser Mahallesi’ndeki farklı bir adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri, Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız’ı da gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Yıldız, adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.
Adliye çıkışı açıklama yapan Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, örgüt propagandası ve basın açıklamalarına katılmasından dolayı gözaltına alındığını ifade etti. Denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldığını söyleyen Yıldız, belediye başkan yardımcısı ve diğer arkadaşlarının gözaltında olduğunu kaydetti.
HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ise, Yıldız’a ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak, gözaltında bulunanların da bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.