Beykoz’da ıslak zeminde kontrolden çıkan bir taksi, duraktan yolcu alan belediye otobüsüne arkadan çarptı. Kazada taksi şoförü araçta sıkışarak hayatını kaybederken, vatandaşlar sulama nedeniyle ıslanan yola isyan etti.
Kaza saat 11.00 sıralarında Kavacık Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Rahmi Kutlu’nun kullandığı 34 TJC 42 plakalı taksi yeşil alan sulaması nedeniyle ıslanan yolda kontrolden çıkarak, durakta yolcu alan Mehmet K.’nin kullandığı 34 TN 2231 plakalı İETT’ye ait yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Kazanın ardından taksinin şoförü Rahmi Kutlu direksiyon kabininde sıkıştı. Olay yerine kısa sürede itfaiye ve sağlık ekibi istendi. Yaralı şoför itfaiye tarafından çıkarıldığı sırada, yapılan sağlık kontrolünde hayatını kaybettiği tespit edildi. Taksi şoförü Rahmi Kurt, itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılarak, cenaze aracına taşındı.
Olayı gören vatandaşlar, yeşil alan sulaması yapılırken yolların ıslandığını söyledi. Kazayı gören vatandaşlar, aracın ıslak yolda kayması nedeniyle kazanın yaşandığını iddia etti ancak taksinin kilometre ibresinin 100 kilometreyi göstermesi ise dikkat çekti.
ŞOFÖRÜN YAKINLARI OLAY YERİNE KOŞTU
Taksi şoförünün kaza yaptığını duyan yakınları da olay yerine geldi. Bir süre yol kenarında bekleyen cenaze aracının yanında üzgün bir şekilde bekleyen Rahmi Kurt’un yakınları daha sonra cenaze aracı ile olay yerinden ayrıldı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol ise çalışmaların ardından tekrar normal seyrine döndü. Kazaya karışan otobüs şoförü polis tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.