Konya’nın Beyşehir ilçesinde, FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında mühürlenerek kapatılan özel okulun muhasebecisi, çekmecesinde bulunan 1 doları tuvalete atarak yok ettiği iddiaları üzerine tutuklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından FETÖ destekçisi okul ve öğrenci yurtlarının kapatılması kararı verilmesinin ardından Beyşehir’de de 1 özel ilkokul, ortaokul ve anaokulu ile 4 öğrenci yurdu mühürlenerek kapatıldı. Binaların levhaları sökülürken, dış cephesine dev Türk bayrağı asıldı. Kayyum ataması yapılarak mülkiyeti kamuya geçirilen binalarda yapılan arama ve inceleme neticesinde özel okulun masalarının birinin çekmecesinde 1 dolar bulundu. Ancak, çekmecede görülen 1 doların ne anlama geldiği ve sırrının daha sonra ortaya çıkması ile okulun muhasebecisi A.A. hakkında Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Polis tarafından gözaltına alınan A.A.’nın çekmecede görüldükten sonra kaybolan 1 doları okulun tuvaletine atarak, sifonu çekmek suretiyle yok ettiğini iddia edildi. Muhasebeci A.A., çıkarıldığı Beyşehir Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.