Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çöl, uğradığı bıçaklı saldırının ardından bir açıklama yaptı. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın belediyeye ait çay bahçelerinin eski işletmecisi olduğu ortaya çıktı.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, dün akşam belediye binasına girdiği sırada Ş.Ş. isimli şahsın bıçaklı saldırısına uğramıştı. İçeriye girdiği sırada Başkan Çöl’ün yanına yaklaşan Ş.Ş., bir anda bağırmaya başlayarak yanında bulunan bıçakla Başkan Çöl’e saldırmış, fakat Başkan Çöl yanındaki kişilerin de araya girmesi ile saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Saldırının ardından şahıs gözaltına alınırken, Başkan Çöl bugün makam odasında olayla ilgili bir açıklama yaptı. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “10 Haziran günü alçak bir saldırıya uğradım. Bu saldırı bizi Sandıklı’ya hizmet yolundan alıkoymaz. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Takdiri halkımıza bırakıyorum” dedi.
Saldırıyı gerçekleştiren Ş.Ş.’nin Sandıklı Belediyesi’ne ait ilçedeki 2 çay bahçesini işlettiği, işletmelerin ihale süresinin geçtiğimiz günlerde sona erdiği, fakat ihalesinin yenilenmediği öğrenildi. Şahsın saldırıyı bu yüzden gerçekleştirmiş olabileceği düşünülüyor.
Öte yandan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Ş.Ş.’nin savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildiği bildirildi.