Diyarbakır’da Ceylan-Karavil Alışveriş Merkezi’nde ünlü bir mobilya firmasının bayiliğini yapan şirket tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, zararlarının firma ve Alışveriş Merkezi (AVM) tarafından karşılanmasını istiyor.
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan ve kentin en büyük AVM’lerinden biri olan Ceylan-Karavil Alışveriş Merkezi’nde faaliyet gösteren ve tanınmış bir mobilya firmasının ürünlerini satan şirket tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, ödedikleri ürünlerin kendilerine teslim edilmeden mağaza sahibi olan kardeşler M.V.T. ve R.T.’nin iş yerini kapatıp kayıplara karıştığını belirtti. Kardeşlerin yaklaşık 40 kişiden bu yolla para aldıkları ve binlerce lira ile kayıplara karıştıkları öğrenildi. Vatandaşlar zararlarının firma ve AVM tarafından karşılanmasını istiyor.
Altı ay önce mağazadan 10 bin TL’lik ürün aldığını ifade eden M.Y., ”O zaman param olduğu için peşin ödeme yaptım. Ürünleri 15 Haziran’da götüreceğimi söyledim. Geldiğimde mağazada taziye nedeniyle kapalıdır yazısını gördüm. Dolandırıldığımızı daha sonra anladık. Firma ve AVM’nin zararımızı karşılamasını istiyoruz” diye konuştu.
Ş.T. ise dört ay önce 7 bin TL’lik ürün aldığını ve parayı da peşin ödediğini kaydederek, “Yeni bir eve geçecektik. Evimiz tamamlandığında ürünleri taşıyacaktık. Fakat dolandırıldık. Şoka girmiş durumdayım. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz” dedi.