Bitlis Emniyet Müdürlüğü tarafından bir araçta ele geçirilen yaklaşık 25 kilo el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde imha edildi.
Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında 13 Haziran 2016 tarihinde Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarda bir aracın terör örgütüne malzeme aktarımı yaptığı yönünde bilgi verildiği, ihbarı değerlendiren ekiplerin bahse konu aracı Van-Bitlis D-100 karayolu üzerinde durdurulduğu bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Aracın incelenmesi neticesinde çuval içerisinde bulunan teneke kutuya hazırlanmış 25 kilo civarında düzenekli, güçlendirilmiş EYP (El Yapımı Patlayıcı) görülmesi üzerine araçtan uzaklaşılarak bomba imha ekipleri beklenilmiştir. Bomba imha ekiplerinin olay yerine intikal etmesi neticesinde kontrollü patlama ile EYP düzeneği imha edilmiş, araç içerisinde bulunan 2 şahıs gözaltına alınmış, 17.06.2016 günü çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak Bitlis E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir.”