Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis noktasına saldırı gerçekleştirmek üzere ilçeye giriş yapan 3 PKK’lı, güvenlik güçleri ile giriştikleri çatışmada öldürüldü. Biri yaralı 2 PKK’lı ise olay yerinden kaçtı. Çatışma ortasında kalan 1 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 3 sivil de ağır yaralandı. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile birlikte olay yerine gelen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, incelemelerde bulundu.
TERÖRİSTLER SİVİLLERE ATEŞ ETTİ
Vali Çınar, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Van-Tatvan karayolu Tatvan ilçe girişindeki polis kontrol noktasına sivil bir araçla gelen 4 - 5 teröristen saldırı düzenlediğini söyledi. Polislerin anında karşılık vermek suretiyle 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Vali Çınar, "Yaralı olduğu bilinen bir terörist takipte. 5 kişi olma ihtimalleri var. Arkadaşlarımız son çalışmalarla bunu tespit edecekler. Ayrıca şundan çok üzüntülüyüz ki bir sivil vatandaşımız olay yerinde vefat etti. 3 tane sivil vatandaşımız da ağır yaralı, hayati tehlikeleri var. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımız. Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Polis arkadaşlarımıza ve diğer güvenlik güçlerimize çok şükür hiç bir şey olmadı. Ben bu kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca polis noktasındaki arkadaşlarımızın fark etmesi üzerine ellerinde lav silahı, roket atar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar olduğu halde sadece, el bombası ve uzun namlulu silahlar kullana bilmişlerdir" dedi.
OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Öte yandan, olay yerinden kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyon devam ederken, çatışmadan seken bazı kurşunların evlere isabet ettiği ve durumları ağır olan sivil vatandaşların ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.