Muğla’nın Bodrum İlçesinde yerleşim yerlerine yakın bir bölgede çıkan yangında vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. 3 saatte söndürülen yangında 10 hektarlık makilik alan kül oldu.
Bodrum’a bağlı Gürece Mahallesinde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Makilik alanda başlayan yangının yerleşim yerlerine ulaşmasına itfaiye ekipleri engel oldu.
Güçlükle kontrol altına alınan yangında yaklaşık 10 hektarlık alan kül oldu. Yangına Bodrum’daki çok sayıda itfaiye ekibi, Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler ve Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneğine ekibi müdahale etti. Bölgede olası bir duruma karşı 112 Acil Sağlık ekipleri de hazır bulundu.
MAHALLE SAKİNLERİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Yangının rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine kadar yaklaştı. Evlerine 100 metre kadar yaklaşan yangında vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Yangını izleyen mahalle sakinleri alevlerin evlere ulaşmasını engellemek için itfaiye ekiplerine yardım etti. Sokağa dökülen vatandaşlar yangını korku dolu gözlerle izledi. Yaklaşık 3 saat süren yangın kontrol altına alına alınarak soğutma çalışmaları başlatıldı.