Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, kendisi gibi işitme engelli olan Hacer Çetindağ’ın boğazını keserek öldüren şahsın yargılanmasına devam edildi.
Gölcük’te 4 Ekim 2015 tarhinde meydana gelen olayda kendisi gibi işitme engelli olan Hacer Altındağ’ı boğazını keserek öldüren Erdal K., 2. kez hakim karşısına çıktı. Olayla ilgili Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada işaret dili tercümanı aracılığıyla kendisini savunan Erdal K., anlatmak istediklerini engelli olduğu için ifade edemediğini söyledi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın duruşmasında ölen Hacer Çetindağ’ın babası Şaban Deniz, ağabeyi Cemalettin Deniz, ablası Ayhan Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Bilge Kaya hazır bulundu. Mahkeme heyetinin sorusu üzerine tercüman aracılığıyla savunmasını yapan Erdal K., “Cinayeti tek başıma yaptım. Burada birçok şey anlatmak istiyorum ama konuşamadığım için eksik kalıyor. Anlatamadıklarımı mahkemeye yazılı olarak iletmek istiyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Erdal K.’nin avukatı Mustafa Ersun Künbi ise sanığın psikolojik tedaviler görüp ilaçlar kullandığını ifade ederek, "Müvekkilim psikolojik tedaviler gördüğü için ilaç kullanmaktadır. Olay günü de kullandığı ilacın yanında alkol almıştır. Bu durumun etkilerinin tespiti bakımından Adli Tıp Kurumu ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden ceza ehliyetine yönelik rapor alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Mahkeme heyeti alınan savunmaların ardından sanığa yazılı savunma hazırlamak için süre verilmesine karar vererek duruşmayı 20 Eylül tarihine erteledi.