Samsun’da 40 kilo bonzai ve 400 bin paket bonzaiye tekabül ettiği öğrenilen 820 gram bonzainin ham maddesi ve 3 bin 751 adet extacy uyuşturucu hap ile yakalanıp tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’dan Samsun’a uyuşturucu madde getirileceği istihbaratı üzerine 37 yaşındaki F.K.’nin içinde bulunduğu İstanbul’dan Samsun’a gelen otomobili takibe aldı. F.K.’nin eşi G.Ç.(35) adlı kadının kullandığı otomobil Samsun-Ankara karayolu Samsun girişinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada zulalanmış halde 820 gram bonzainin ham maddesi ile 3 bin 751 adet extacy uyuşturucu hap ele geçti. Olayla ilgili F.K. eşi G.Ç. ve aynı araçta bulunan kayınvalidesi 56 yaşındaki G.I. adlı kadın gözaltına alındı. Otomobilde bulunanların polisin kendilerini takip etmemesi için cep telefonlarının şarjlarını çıkarttıkları öğrenildi. F.K.’nin üzerinde A.B.’nin babası Y.B.’ye ait kredi kartı çıktı. Ele geçen 820 gram bonzainin ham maddesinin 40 kilo bonzaiye ve satış için 400 bin paket bonzaiye tekabül ettiği öğrenildi.
G.Ç. ve G.I. adlı kadınlar ifadeleri alınıp savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. F.K. poliste susma hakkını kullanarak ifade vermezken, A.B. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip uyuşturucuyla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. F.K. ile A.B.,Samsun Adliyesi’ne çıkarıldı. F.K. tutuklanırken, A.B. ise serbest bırakıldı. Tutuklu bulunan F.K. ile eşi G.Ç. kayınvalidesi G.I., A.B., babası Y.B. ve S.Ç. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık F.Ç., suçunu itiraf ederek, "Maddi sıkıntım vardım. Eşimle boşanmak üzereydim. İstanbul’dan M.Y. adlı bir aile dostumdan uyuşturucu hapları aldım. Samsun’a getirip satacaktım. M.Y. bana bir paket daha verdi ve ’Bunu Samsun’a gidince seninle bağlantı kurup senden alacaklar’ dedi. Kutuda ne olduğunu bilmiyordum. Araçta uyuşturucu olduğunu eşim ve kayınvalidemin haberi yoktu. Onları gezdirmek için Samsun’a getiriyordum" diye konuştu.
Duruşmaya Tekirdağ’dan SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak katılan G.Ç., G.I. haklarındaki suçlamaları kabul etmediler ve araçta uyuşturucu olduğunu bilmediklerini ileri sürdüler. Tutuksuz sanıklar A.B. ve babası Y.B. de suçlamaları kabul etmeyip uyuşturucunun kendileri ile bir ilgisinin olmadığını savundular.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.