Samsun’da büfeciyi tabancayla vurarak öldürüp birahanede içki içerken yakalanan şahıs, yargılandığı davanın ilk duruşmasında avukatı duruşmada olmadığı gerekçesiyle ifade vermedi.
Olay, İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi’nde yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Limanı’nda özel bir firmada çalıştığı öğrenilen Serkan Ç. (34), 3 ay önce kavga edip barıştığı Serkan Atayman’ın (35) büfesine gitti. Bira alıp büfeden ayrılan Serkan Ç., daha sonra tekrar büfeye gelerek bir bira daha istedi. Bira vermeyen Serkan Atayman’ın "Buraya alkollü şekilde gelme" sözleri üzerine öfkelenen Serkan Ç., büfeciyi sırtından, göğsünden ve kafasından olmak üzere 7 yerinden tabancayla vurarak kaçtı. Serkan Atayman, ambulansla kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Görgü şahitlerinin verdiği eşkal bilgileri ve bir iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olaydan 3 saat sonra zanlıyı Hançerli Mahallesi’nde bir birahanede içki içerken yakaladı. Gözaltına alınan Serkan Ç., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı ve hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan dava açıldı.
AVUKATI OLMADAN KONUŞMADI
Bugün görülen davanın ilk duruşmasında Serkan Ç. ile ölen gencin annesi Mürvet Atayman duruşmada hazır bulundu. Serkan Ç., avukatı il dışında olduğu ve mazeret verdiği için ifade vermeyerek ifadesini gelecek duruşmada avukatının huzurunda vereceğini söyledi.
Oğlu öldürülen Mürvet Atayman, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi. Tanıklar ise verdikleri ifadede, olay günü büfeden çıkan kişinin huzurdaki sanık mı yoksa başka biri mi olduğunu tam olarak göremedikleri ancak büfeye gidince Serkan Atayman’ı yerde yatarken gördüklerini söylediler.
Mahkeme duruşmayı erteledi.