Burdur’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 4’ü tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) geçtiğimiz hafta açıkladığı 648 kişilik listede adı geçen Bucaklı 2 hakim ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) gözaltına alınan 6 akademisyen önceki gün Burdur Adalet Sarayı’na getirildi.
Mahkemeye çıkarılan 2 hakime adli kontrol cezası
Burdur Adalet Sarayı’nda ilk olarak Bucak’ta görevli A.E. ve Ö.K. isimli hakimlerin savcılık tarafından ifadesi alındı. Burdur Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 2 hakimin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.
Gözaltına alınan akademisyenlerden 4’ü tutuklandı
Diğer yandan MAKÜ’de görev yapan 6 akademisyen de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınarak Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Hakimlerle aynı saatlerde Adalet Sarayı’nda bulunan 6 akademisyenden biri savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5’i ise Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan 5 akademisyenden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4’ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.