Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Büro amirliğine bağlı ekipler yaptıkları çalışmalarla suçlulara göz açtırmıyor. Yeni yıl öncesi gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda suçlu yakalanırken piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 60 litre kaçak alkol ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre ekipler tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalar, Narkotem ihbar hattı ile şüpheli araç ve şahıslar üzerinde yaptıkları çalışmalarla 3 farklı suç unsurunu ele geçirdiler.

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Millet Mahallesinde M.A. isimli bir şahsa ait eve operasyon yapan Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yılbaşı öncesi piyasaya sürülmeye hazır halde 60 litre kaçak alkol ele geçirdiler. Kaçak alkole el konulurken şahıs gözaltına alındı. Gerçekleştirilen başka bir çalışmada uyuşturucu kullanan ve ticareti yapan 4 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslarda 4 adet tabanca, 50 adet tabanca fişeği, 2 adet tüfek, 30 adet av tüfeği fişeği, 2 adet kurusıkı, 40 gram esrar, 5 gram metanfetamin ve bir miktarda bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi. Yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa’da faaliyette olan Narkotem İhbar hattına son bir haftada gelen ihbarları değerlendiren Yıldırım Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 45 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Uyuşturucu ticareti yaptığı ihbarı gelen 10 kişi ise ekipler tarafından yakalanarak adliyeye sevk edilirken ekipler, bir haftada toplam, 4 adet pompalı tüfek, 12 adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda kurşun, 4 adet kuru sıkı tabanca, 100 gram esrar, 110 gram bonzai, 50 gram metanfetamin, 23 adet uyuşturucu hap ve uyuşturucu madde tartımında kullanılan 2 adet hassas terazi ele geçirdi. Ekipler yılbaşı öncesi denetimlerini arttırarak Bursa’da vatandaşların huzurlu bir şekilde yeni yıla girmelerini amaçlıyor.