Bursa’da şehir giriş ve çıkışlarında kurulan arama noktasından kaçan bir aracın bomba yüklü olduğu ihbarı polisi alarma geçirdi. Polis ekiplerince takip edilen ancak dur ihtarlarına kulak asmayan araç yaklaşık 15 kilometre kovalandıktan sonra durduruldu.
İzmir Yolu Merkez Osmangazi ilçesi Genç Osman Kavşağında uygulama yapan polis ekiplerinin kontrol noktasına girmeden hız yaparak kaçan, içinde altı kişinin bulunduğu 54 DP plakalı otomobil, hızla İnegöl yönüne seyir halinde iken Gürsu Kavşağında polis aracını yol üzerine park eden ekipler trafiği yavaşlatarak aracı sıkıştırdılar.
KAÇMAK İÇİN 5 METRE YÜKSEKLİKTEN ATLADI
Polis ekipleri araca yaklaştığı sırada otomobilde bulunan bir kişi kapıyı açarak 5 metre yükseklikteki alt geçit köprüsünden aşağıya atlayarak kaçmaya başladı. Yaya olarak bir süre devam eden kovalamacanın ardından kaçan R.Ç. yakalandı. Araçta bulunan altı kişi polis merkezine götürülürken otomobilin bagajında bulunan çantalar didik didik incelendi. Çantalarda suç unsuruna ve patlayıcı maddeye rastlanmadı. İnegöl ilçesinde oturdukları öğrenilen ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan altı kişinin biri olan R.Ç.’nin cezaevinden bir süre denetimli olarak serbest bırakıldığı ve denetimli serbestlik koşullarını sürdüremediği için arandığından dolayı kaçmak istediği ortaya çıktı.