Bursa’da darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmada gözaltındaki asker sayısı 10’a yükseldi. Kendisinin Sıkıyönetim Komutanı olduğunu iddia eden İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ise Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından garnizona alınmadı. Daha sonra Osmangazi Bölük Komutanlığı’na geçen Albay Akkuş burada 4 astsubay ile derdest edildi.
Bursa’da Jandarma Bölge Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı tedbirler sayesinde herhangi bir olaya müsaade edilmedi. Emniyet Müdürlüğü’nde tüm personel göreve çağrıldı, ayrıca yolların kontrollü olarak kapatılması için iş makineleri ve vinçler çağrıldı. Emniyet ekipleri hükümet konakları çevresinde güvenlik tedbiri aldı.
Kendisinin Sıkıyönetim Komutanı olduğunu iddia eden İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, önce komutanlığa geldi. Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Akkuş’u kışlaya sokmadı. Daha sonra Albay Akkuş Osmangazi İlçe Komutanlığı’na gitti. Bir saat içinde Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı’na operasyon yapılarak Albay Akkuş ve 4 astsubay gözaltına alındı.
Darbe girişiminde bulunmak isteyenlerin Mudanya Yolu’ndaki komutanlığa gidişini engellemek için yol polis tarafından kontrollü olarak kesildi.
Öte yandan gözaltındaki askeri personel sayısının 10’a çıktığı öğrenildi. Sorgulamaların sürdüğü ifade edilirken, polisin darbe karşıtı vatandaşların arasına sızmak isteyen provokatörler için de tedbir aldığı ifade edildi.