İngiltere’de yaşayan genç kız Abby Bray’ı Facebook’tan taciz ederek, çıplak fotoğraflarını gönderdiği iddia edilen polis memurunun Bursa’da görev yaptığı, olayın ardından açığa alındığı öğrenildi.
İngiltere’de yaşayan Abby Bray (19), Facebook’ta polis memuru olduğu iddia edilen S.T. tarafından tacize uğradığını öne sürdü. Kişisel Facebook hesabından olayı anlatan Abby, tüm konuşmaların ekran görüntülerini de paylaştı.
Evlenmek için Bursa’ya çağırmış
Mesajlaşmalara göre, aslında 19 yaşında olan Abby, ’16 yaşındayım’ demesine rağmen S.T. ısrarlı tacizlerini sürdürüyor. Çıplak fotoğraflarını gönderen S.T. evlenmek için Abby Bray’i Türkiye’ye davet ediyor. Israrlarını sürdüren S.T. Abby’ye bakire olup olmadığını soruyor. Facebook’ta "İnsanların bu tip sapıklara dikkat etmesi için paylaşıyorum" diyen Abby, başka genç kızların da bu sapıklığa maruz kalmaması için sosyal medya kullanıcılarından S.T.’yi şikayet etmelerini istedi.
Abby yazısını "Başka sapıklar da bana yazmayı denemekte kendilerini özgür hissedebilirler, onları da ifşa edip teker teker rapor edeceğim" şeklinde bitirdi. Kısa sürede yüzlerce kez paylaşılan yazı, sosyal medyada da gündem oluşturdu.
Bursa’daki bir hastanede görev yapan O polis açığa alındı
Öte yandan, polis memuru S.T.’nin sosyal medya hesaplarına da binlerce tepki mesajı yağdı. Bunun üzerine S.T., hesaplarını kapattı. Polis memuru S.T.’nin Bursa’da bir devlet hastanesinde görev yaptığı öğrenildi. Sosyal medya hesaplarından bir çok vatandaş, Bursa Valiliği ve Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün hesaplarını etiketleyerek, şikayet çağrısında bulundu. Bunun üzerine hareket geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü, polis memuru S.T.’yi açığa aldı.