Adana’da aracın içinde uyuyan sürücünün cep telefonunu açık camdan uzanıp çalan iki hırsız daha sonra olay yerinden kaçtı. Hırsızlar, durumu fark ederek uyanan sürücüye otostop yapınca yakalandı.
Sarıçam ilçesindeki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören yakınına refakat eden Adem A. (47), perşembe günü hastane bahçesinde aracının içinde uyudu. Bu sırada aracın camının açık olduğunu gören Murat Kapucu (23) ile Emre Akyar (23), içeriye uzanıp Adem A.’nın cep telefonunu aldı. Daha sonra aracın kontak anahtarını almaya çalışırken Adem A.’nın uyandığını fark eden hırsızlar, hastane otoparkından çıkarak Mithat Özhan Bulvarı’na doğru kaçtı. Telefonunun çalındığını fark eden Adem A. ise aracıyla hırsızların peşine düştü. Takip edildiklerini fark etmeyen 2 hırsız arkalarından gelen Adem A.’nın aracına otostop yaptı. Adem A.’da kendisini tanımayan hırsızları aracına alarak yakıt alma bahanesiyle bir akaryakıt istasyonuna götürdü.
Akaryakıt istasyonu çalışanına "Polisi ara, bunlar hırsız" diyen Adem A., ön koltukta oturan Murat Kapucu’nun yanına gelip, elindeki cüzdanı aldı. Daha sonra hırsızlar ile Adem A. arasında tartışma çıktı. Emre Akyar ile Adem A., tartışıp istasyonda kovalamaca yaşarken, Murat Kapucu da araçtan levye aldı. Hırsızlar Adem A.’yı tehdit ederken akaryakıt istasyonu çalışanları da kavgaya müdahale etti. Tüm bu yaşananlar akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. İki hırsız Adem A.’nın elinde tuttuğu cüzdanı çekip aldıktan sonra koşarak uzaklaştı.
Olay yerine gelen polise yaşadıklarını anlatan Adem A., cep telefonunun çalındığını belirtip Murat Kapucu ile Emre Akyar’ın eşkallerini verdi. Polis, kısa süre sonra iki hırsız yakaladı. Gözaltına alınan Kapucu ile Akyar, "Cüzdanımızı gasp etmek istedi, şikayetçiyiz" diyerek Adem A.’dan şikayetçi oldu. Karakola götürülen şüphelilerin üzerinden Adem A.’dan çaldıkları cep telefonu çıktı. Cep telefonundan önce de bir marketten kaşar çalıp karakolda ifade verdikten sonra savcının talimatı ile serbest bırakıldıkları ortaya çıkan hırsızlar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.