Darbe girişimde bulunduğu iddia edilen Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinden itibaren Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı önünde TOMA ve takviye ekiplerle beklemeye başlamıştı. Ekiplere, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün sabah saatlerinde verilen talimatla Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, gözaltına alındı. 2 askeri inzibat arabası ve polis eskortuyla kendi makam aracıyla Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığından ayrılan Gündoğdu’nun ifade işlemleri sürüyor.
Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup tarafından, Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru hükümetini devirmeye yönelik 15.07.2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi kapsamında Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, 16.07.2016 günü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınmıştır" denildi.