Çanakkale’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 7’si tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi. Tutuklu 7 sanıktan 2’si tahliye edilirken, 5 kişinin tutukluluğunun devamına karar verildi.
Çanakkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen, ancak sanık, mağdur, müşteki ve tanık sayılarının çok fazla olması nedeniyle, salon yetersizliğinden Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda 13 Haziran’da görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasında ara karar verildi. 6’sı tutuklu, 66 sanığın bulunduğu dava için, Cezaevindeki tiyatro salonu, mahkeme salonuna çevrildi. 12 gün süren duruşma boyunca, polis cezaevi girişinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) eski rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çok sayıda işadamının da bulunduğu sanıklar ile duruşmada mağdur ve müştekiler ile tanık olarak dinlenecek kişiler, 12 gün süren duruşmaya katıldı. Davanın 368 sayfalık iddianamesi, görevlendirilen 2 edebiyat öğretmeni tarafından 2 günde okundu. Duruşmaya, 7’si tutuklu 66 sanık, 28 mağdur, 11 müşteki, tanıklar ve avukatlar ile birlikte toplam 200’e yakın kişi katıldı.
Sanıkların ifadelerinin alındığı duruşmada arar karar bugün açıklandı. Buna göre tutuklu sanıklardan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde memur olan Hüseyin İşsever ile İl Özel İdaresinde görevli Engin Dikmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Diğer 5 kişinin tutukluluğu devam etti. Davanın ikinci duruşması, 11 Temmuz’da başlayacak.