Çanakkale’de kuyumcu soygununa karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan baba adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu ise tutuklandı.
Gözaltına alındıktan sonra Yenice İlçe Emniyet Amirliğinde sorguları tamamlanan E.T (50) çıkarıldığı adli mercilerce adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 19 yaşındaki A.T tutuklanarak ceza evine gönderildi. Olayla ilgisi olduğu belirlenen bir kişinin yakalanması çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Yenice ilçesinde, Biga Caddesinde kuyumculuk yapan Gürcan Babacan’a ait iş yerine kepengi kırarak giren 2 kişi, yaklaşık 2 kilogram altın, bin 15 avro, 30 sterlin, bin 425 dolar ve 25 lirayı bir çuvala koyarak kaçmış, Yenice İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak görüntüdeki A.T ile güvenlik kamerasında görünmeyen babası E.T’yi Çan ilçesine giden bir minibüste yakalamıştı. A.T ile görüntülerdeki kimliği henüz tespit edilemeyen diğer kişinin, Yozgat’ın Boğazlayan ilçesinde benzer yöntemle gerçekleştirilen bir kuyumcu soygununda kaydedilen güvenlik kameraları görüntülerindeki şüphelilerle eşleştiği tespit edilmişti.