Bursa’da kontrolden çıkan otomobilin ağaca çarpmasıyla 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın davası kararı kaldı.
25 Mayıs 2016 tarihinde Ramazan P. (30), idaresinde 16 FL 007 plakalı Çekirge Caddesi’nde kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Emirhan Yazıcı ve sürücü Ramazan P., araçtan çıktı. Orçun Aşır (22) ile Selahaddin İsmailov (27) ise aracın içerisinde sıkıştı. 112, itfaiye ve polis ekipleri tarafından araçtan çıkartılan 2 kişiden Orçun Aşır, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Sürücü asli, yaralalılar tali kusurlu
Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak’ suçundan hakkında dava açılan yüksek lisans öğrencisi tutuklu olan Ramazan P.’nin yargılanmasına devam edildi. Sanığın alkollü olduğunu kabul ettiği davada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda sürücünün asli kusurlu olduğu, yaralıların tali kusurlu olduğu belirtildi.
3 ile 15 yıl arasında hapis cezası istendi
Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaada, sanığın TCK 85/2 maddesi gereğince 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası istedi. Sanık avukatı “Müvekkilinin alkollü olmasına rağmen Uludağ’a çıkmıştır. Uludağ yolundan kullandığı otomobilde bulunan arkadaşlarıyla birlikte aşağıya inmişler. Yağan yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda otomobil kontrolden çıkmış. Kaza alkolün etkisiyle meydana gelmemiştir. Müştekiler de şikayetçi değiller. Sanığın tahliyesini istiyorum” dedi.
Sanık Ramazan P., avukatının savunmasına katıldığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamıyla birlikte karar için davayı 15 gün sonrasına erteledi.