Adana’da, sokak ortasında uzun namlulu silahla 1 kişiyi öldürmek, 1 kişiyi de ağır yaralamaktan aranan, başka bir cinayetten 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olan bir kişi yakalandı.
Olay, 12 Nisan 2016 tarihinde meydana geldi. Yüreğir ilçesinin Atakent mahallesinde 01 CUP 77 plakalı kamyonette bulunan Uğur P. ile Abdulselam S. silahlı kişiler tarafından kovalandı. Bir süre kaçan iki arkadaşı tabanca ve kalaşnikof marka uzun namlulu silahla kovalayan 5-6 kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar kamyoneti Atakent mahallesinde sıkıştırdı. Araçlar hem kalaşnikof hem de tabancayla çapraz ateşe tutulunca Uğur P. ve Abdulselam S. yaralandı. Yaralanan iki arkadaş kamyonetten çıkıp yaya kaçmak istedi. Ancak saldırganlar ateş etmeye devam edince iki arkadaş mermilerin hedefi olarak yere düştü. Saldırganlar iki arkadaşın düştüğünü görünce olay yerine geldikleri otomobille kaçtı. Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, Uğur P.’in hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı Abdulselam S. ise hastaneye kaldırıldı.
Polis, olaydan sonra operasyon başlattı. Yapılan operasyonda olayın failleri tek tek belirlendi. Polis, zanlılardan Celal D.’nin Şehit Erkut Akbay mahallesinde otomobille dolaştığını tespit edince, yunus ekipleri mahalleye sevk edildi. Celal D., yunus ekiplerini görünce otomobiliyle kaçmaya başladı. Şahıs ve yunus ekipleri arasında mahalle sokaklarında kovalamaca başladı. Bir süre sonra polis zanlıyı yakaladı. Polis, Celal D.’nin çelik yelekli olduğunu ve kaçarken kalaşnikof marka uzun namlulu silahı yere attığını belirledi. Üzerinden bir tabanca çıkan Celal D., sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Zanlının "çok düşmanım olduğu için çelik yelek giyiyorum" dediği öğrenildi. Yapılan araştırmada şüphelinin 7 olaydan aranması olduğu, cezaevinden kaçtığı ve başka bir cinayet olayından 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla arandığı belirlendi. Zanlı Celal D., emniyette sorguya alındı.