Suriye’nin Cerablus kentinden atılan roketler nedeniyle Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki sınır hattında askeri hareketlilik yaşanıyor. Roketlere misliyle karşılık veriliyor.
Gaziantep’in Karkamış ilçesine Suriye tarafından roket mermileri atılması nedeniyle sınır hattında askeri hareketlilik yaşanıyor. Atılan roketlerin ardından birlikler, angajman kuralları çerçevesinden Suriye’nin Cerablus kentindeki İŞİD mevzilerine tank ve top atışlarıyla anında karşılık veriliyor. Türkyurdu ve Beşkılıç köyleri özel güvenlik bölgesi ilan edilirken, bölgeye giriş ve çıkışlar askerler tarafından kontrollü sağlanıyor. Gece başlayan hareketlilik gündüz de sürdü. Karkamış sınırına çok sayıda tank ve zırhlı araçlar ve AFAD için ait konteynerler sevk edildi.
Gündüz de 2 roket atıldı
Karkamış sınırındaki Karanfil köyüne de Cerablus’tan gönderilen 2 roket isabet etti. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmazken, sınır birlikleri tarafından IŞİD hedefleri vuruldu. Atışların ardından Suriye tarafında ise dumanlar yükseldi.
Sessiz bekleyiş
Sınırı aşan roketler nedeniyle Karkamış ilçesindeki vatandaşlar ise büyük korku yaşıyor. İlçe merkezinde yaşayan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, iş yerlerinin kepenklerini de açmadı.
Muhalifler IŞİD militanları ile çatışıyor
Azez ve Halep’ten gelen muhalifler Cerablus’a ilerleyişi sürüyor. Muhalifler ve IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sürerken, muhalifler sınırda bulunan 4 köyün kontrolünü ele geçirdi.
Daha önce Türkyurdu karakolundaki tanklara katyuşa füzesinin atıldığı Suriye tarafındaki Düğnük köyü ve etrafında yoğunlaşan çatışmalarda birçok IŞİD’li teröristin öldürüldüğü belirlendi.