Geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün cinayet davasının görülmesine bugün devam edildi.
Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün 2015 yılının Haziran ayında şehit edilmesi ile ilgili davanın üçüncü duruşması bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Duruşmaya şehit edilen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün eşi Gülay Aktürk ve avukatı ile tutuklu sanıklar Tuncer Sobacı, Şerafettin Dadaş ve İdris Demirel ile sanık avukatları katıldı.
"Benim konu ile ilgili bir bilgim yok”
Cinayeti azmettirdiği öne sürülen ve sanık sıfatıyla yargılanan Mustafa Taştan ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS görüntülü konuşma sistemi ile katıldı. Duruşmada tanıklar E.B. ve M.Ç. dinlendi. Şehit İsmet Aktürk’ün müdür olarak görev yaptığı Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde başka bir suçtan dolayı tutuklu bulunan ve dilekçe vererek olaya tanık olduğunu iddia eden E.B. ifadesinde, “Ben ilaç kullanıyorum. Cezaevinden dışarı çıkabilmek amacıyla olay hakkında bilgim olduğu yönünde dilekçe verdim. Benim konu ile ilgili bir bilgim yok” dedi.
“Olay sabahı bir şahıs maktulün oturduğu bloka bakıyordu”
Eşinin Ceza İnfaz Kurumu’nda 2. müdür olarak görev yaptığını belirten tanık M.S. ise, “Eşimin görevi nedeniyle lojmanda kalmaktayız. Olay günü sabah erken saatlerde lojman penceresinden baktığımda, maktulün oturduğu bloka bakan bir şahsı gördüm. Benim baktığımı fark edince merdivenlere doğru yöneldi. Ancak binaya girip girmediğini görmedim. O sırada görüş açımdan çıkmıştı. Şu an mahkemede bulunan sanıklardan hiçbirini bu şahsa benzetemedim. Zaten hava tam olarak aydınlanmadığı için şahsı tam olarak görememiştim. Akşam eşim mesaiden geldiğinde olayı öğrendim ve eşime gördüğüm şahsı anlattım. Olaydan 1-2 hafta öncesinde de markette şüphelendiğim iki şahıs görmüştüm. Bunlardan birini eşkal olarak hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.
Tanıkların ifadeleri dosyaya eklenecek
Tanıkların ifadelerinin dinlenmesinin ardından sanık avukatları önceki ifadelerini tekrar ettiklerini söyledi. Sanık avukatlarına söz verilmesinin ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Tuncer Sobacı, Şerafettin Dadaş ve İdris Demirel’in tutukluluk hallerinin devamına ve Van F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Mustafa Taştan’ın bir sonraki duruşma için hazır edilmesi yönünde ilgili makamlara yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma olayın tanıkları G.G. ve B.M.’nin bulundukları illerde verecekleri ifadelerin dosyaya eklenmesi amacıyla 23 Kasım 2016 tarihine ertelendi.