Mersin’in Silifke ilçesinde G.M. isimli mahkumun cezaevi müdürünün önünde jilet yuttuğu iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.
Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak bulunan G.M.’nin, cezaevi müdürü Abdullah Yalçın’ın gözleri önünde jilet yuttuğu yönündeki iddialar, haber ve görüntülerin 9 Haziran 2016 tarihinde çeşitli basın yayın organlarında yayınlandığı belirtildi.
Söz konusu olayın, Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak bulunan G.M. isimli şahsın 6 Aralık 2015 tarihinde koğuşundaki başka bir hükümlü ile kavga etmesi neticesinde aynı gün içerisinde müşahede kısmına alınması sırasında ve sonrasında yaşandığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:
"Müşahede kısmında bulunan hükümlünün ağzında jilet olduğu bilgisinin alınması üzerine kurum 1. müdürü ve görevli infaz koruma memurları ile yine aynı gün içerisinde müşahede kısmına gidilerek hükümlü ile iletişime geçilmiştir. Hükümlünün kendisine ve çevresine zarar vermesini önlemek ve kötü muameleye uğradığı yönünde oluşabilecek iddialarının önüne geçmek amacıyla kurum idaresince özel eğitimli robocoplar eşliğinde, rutin bir işlem dahilinde yaşananlar kamera vasıtasıyla kayda alınarak olaya müdahale edilmiştir. Bu süreçte hükümlünün sağlığı ile ilgili herhangi bir olumsuz komplikasyon ortaya çıkmamıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca hükümlülerin temel hak ve sorunları ile çözümü noktasında gereken hassasiyet gösterilmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca konu hakkında adli ve idari yönden soruşturmaya başlanılmış olup, halen devam etmektedir."