Fransa’da Charlie Hebdo ile Hyper Cacher saldırılarının 3. yılında, saldırıda kullanılan silahları saldırganlara temin etmekle suçlanan 4 kişi gözaltına alındı.

Mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’te bulunan merkezinde ve iki gün sonrasında ise yine Paris’te bulunan Hyper Cacher marketinde gerçekleştirilen ve toplamda 17 kişinin hayatına mal olan silahlı saldırıların ardından üç yıl geçti. Devam eden soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

Toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği her iki saldırının gerçekleşmesinde önemli rol oynadıkları tespit edilen ve yaşları 30 ile 36 arasında değişen 4 kişi, Pazartesi ve Pazar günü yapılan baskınlar sonucu gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 3’ünün Fransa’nın kuzey doğusunda yer alan Ardennes bölgesinde yakalandıkları belirtilirken, dördüncü kişinin, çeşitli suçlardan dolayı ev hapsinde olduğu bir sırada gözaltına alındığı yazıldı.

Cherif kardeşler ile Said Kouachi tarafından, 7 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen Charlie Hebdo saldırısı ile Amedy Coulibaly tarafından Yahudi cemaatinin uğrak yeri olan Hyper Cacher marketine gerçekleştirilen saldırılar arasında başından beri bağlantının bulunduğu iddia ediliyordu. Şimdi o bağlantının var olduğuna kesin gözüyle bakan yargıçların üç yıldır devam ettirdikleri soruşturmanın, 2018 yıl sonu itibariyle tamamlanması bekleniyor.