Zonguldak’ta CHP binasına taş atan Muhammet Y. hakkında 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası ise para cezasına çevrilmedi.
Zonguldak’ta 5 ay önce CHP binasına taş atan ve 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Muhammet Y. hakkında karar çıktı. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianameye göre 6 yıla kadar ’Siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme’, 2 yıla kadar da ’Hakaret’ suçlamalarından hapis cezası istemiyle görülen duruşmada sanık Muhammet Y., 20 Haziran 2016 günü gerçekleşen duruşmada ise kendini savunmuştu.
Muhammet Y. hakkında 1 yıl 4 ay 11 gün hapis cezası verildi.
"Düşünce özgürlüğümü yerine getirdim"
Taş atmanın, eylem yapmanın düşünce özgürlüğü olduğunu iddia eden sanık Muhammet Y. bir önceki duruşmada şöyle dedi:
"Biz bu insanlara doğruyu nasıl söyleteceğiz? Yemin ettiler ama doğruyu söylemiyorlar. Yeminin anlamını acaba biliyorlar mı? Kimsenin yüzüne ’AK Parti sizi sinkaf etsin’ diye sövmedim, hakaret etmedim. Ben o sözü sadece parti binasının olduğu yerde taş atarken ’AK Parti sinkaf etsin’ diye söyledim. Bunun dışında laf söylemedim. Ayrıca karakolun önünde Volkan Alkaç ile Ebru Uzun değil yaklaşık 50-60 kişi vardı, camdan onları görüyordum ve dışarıdan bana yönelik el kol hareketleri yapıyorlar, beni tehdit ediyorlar. Ayrıca karakolun güvenlik kamerası mevcuttur, yaptıkları hareketler güvenlik kamerasında görülecektir. Bu yüzden tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Onların deyimiyle ben düşünce özgürlüğümü yerine getirdim, taş atmanın eylem yapmanın düşünce özgürlüğü olduğunu düşünüyorum."
Olay
Zonguldak’ta 5 ay önce meydana gelen olayda, alkollü olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Muhammet Y., CHP İl Başkanlığı’nın olduğu binaya taş atmıştı. Şahıs, polis tarafından gözaltına alınmıştı.