Dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ameliyat edildi. Yaklaşık 45 dakika ameliyatta kaldıktan sonra servise alınan Tezcan’ın bacağındaki kurşunun kemiğe saplandığı için çıkarılmadığı belirtildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın tedavi gördüğü hastane partililerin akınına uğrarken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da hastaneye gelip olayla ilgili bilgi alarak Tezcan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali hastaneye gelip Tezcan ile görüştü
Olaydan sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olayın failleri A.S. ve F.Y.’yi yakalamak için Şehrin giriş ve çıkışlarında uygulama noktaları oluşturdu. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve parti yöneticileri hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Zanlılardan A.S. Kuşadası’nda yakalanırken olayın diğer zanlısı F.Y.’nin ise avukatı ile birlikte Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olduğu belirtildi.
“Ameliyattan sonra servise kaldırıldı”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yaklaşık 45 dakika süren ameliyatın ardından 4. Kata servise alınırken durumunun iyi olduğu belirtildi. İki kurşun isabet eden sağ bacağından ameliyat edilen Bülent Tezcan’ın ameliyatının başarılı geçtiği ancak kemiğe saplanan bir kurşunun çıkarılmadığı öğrenildi. Sağlıkçılar kurşunun kalmasının sağlık açısından daha uygun olduğunu belirttiler. Öte yandan yarın Bülent Tezcan’a geçmiş olsuna gelecek olan CHP Genele Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlıklar başladı.