Akşam saatlerinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın ayağına iki kurşun isabet ettiği ve durumunun iyi olduğu belirtildi.
Cumhuriyet yürüyüşü öncesi CHP Aydın İl Teşkilatı ile aynı binada yer alan bir restoranda yemek yemekte olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelen iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Bir anda ne olduğunu anlayamayan partililerin arasında ayrılıp tekrar dışarı çıkarak kaçan iki şüphelinin kimlikleri tespit edilirken her iki kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri ile Aydın Adanan menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın sağ bacağına iki kurşun isabet ettiği kurşunlardan birinin ise bacağında kaldığı öğrenildi.
ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde müşahede altına alınan Bülent Tezcan’ın tomografisi çekilirken, saldırıda 7,65 milimetre çapında tabanca kullanıldığı belirlendi.
Olaydan sonra silahlı saldırının yaşandığı restorana giden polis bölgeyi güvenlik çemberine alarak olay yeri çalışmasına başladı.
Saldırıyı duyan herkes Bülent Tezcan’ın kaldırıldığı ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken, CHP İl Başkanı Bayram İnce, olay esnasında restoranda olmadığını, saldırını sebebini henüz belli olmadığı söyledi.
Olaydan sonra kaçan A.S. ve F.Y. isimli iki kişinin yakalanması için çalışma başlatılırken CHP İl Başkanı Bayram İnci partililere sağ duyu çağrısında bulundu.