Kastamonu’nun Cide ilçesinde sağanak yağış sonrası oluşan sel nedeniyle birçok evi ve işyerini su bastı. Sağanak yağış sonrası oluşan heyelanlar nedeniyle de çok sayıda ev çöktü.
Edinilen bilgiye göre, Cide’de dün geceden beri devam eden sağanak yağış yerine sele bıraktı. Sağanak yağış sonrası oluşan sel nedeniyle Cide’de ilçe merkezi dahil olmak üzere birçok köyde insanlar evlerinde mahsur kaldı. Bartın-Cide-İnebolu karayolu sel nedeniyle sular altında kalarak araç trafiğine kapandı.
Metrekareye 182 kilogram yağışın düştüğü Cide ilçesinde, birçok evi ve işyerini su bastı. Vatandaşlar, sular altında kalan evlerini ve işyerlerini kurtarmak için çaba gösterdi. Bartın-Cide-İnebolu karayolunda çok sayıda heyelan meydana geldi. Cide’ye bağlı çok sayıda köyde de meydana gelen heyelan nedeniyle yollar kapandı, köprüler çöktü. Birçok köyde oluşan heyelanlar nedeniyle evler çöktü. Halen yağışın devam ettiği Cide’de, çökme tehlikesi bulunan evlere vatandaşlar giremezken, birçok kişinin de sel nedeniyle bulundukları yerde mahsur kaldıkları öğrenildi.
Cide’de meydana gelen afet nedeniyle bölgeye Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerine, itfaiye, belediye, DSİ, kaymakamlık, karayolları ile vatandaşlarda destek veriyor. AFAD ekipleri, yardım talebinde bulunan vatandaşlara ulaşmak için yoğun çaba harcarken, ekiplere çok sayıda yardım ihbarının geldiği belirtildi.
Şiddetli sağanak yağışın devam ettiği Cide’de, oluşan taşkınlar ve heyelanlar nedeniyle elektrik, su ve telefon hatlarında büyük hasar oluştu. Hasarlar nedeniyle Cide’ye ve köylerine elektrik, su ve telefon verilemediği bildirildi.