Elazığ’da şeker fabrikasında yaşanan sıra tartışmasında bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahsa, 15 yıl hapis cezası verildi.
Elazığ’ın Yurtbaşı beldesinde, 15 Kasım 2014’te, bir şeker fabrikasının yükleme alanında meydana gelen olayda, 27 yaşındaki Mustafa Güngör, küspe alımı için sırada beklerken tartıştığı bir grupla girdiği kavgada kalbinden bıçaklanarak, öldürülmüştü. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimler yaptıkları araştırmalar sonucunda kavgaya karışan şüpheliler ile bıçağı kullanılan Şah İsmail Törün gözaltına alınmıştı. Hakkında dava açılan Törün’ün yargılanmasına devam edildi. Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, Törün, maktul yakınları ve sanık avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti dava ile ilgili son aşamaya geldiklerini ve karar vereceklerini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, tutuklu Şah İsmail Törün’ün kasten adam öldürme suçunu gerçekleştirdiğini, bu nedenle TCK’nın 81. maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi.
Sanık avukatlarının savunma yapmasının ardından Törün’e son sözü soruldu. Törün, suçlamaları reddederek, ”Mustafa’yı ben vurmadım, başkaları vurdu, suçu üzerime attı. Suçsuzum” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Törün’e, TCK’nın 81. maddesi gereğince “Kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ceza, haksız tahrik altında suçun gerçekleştiğini bu nedenle cezasının 18, iyi hal de uygulanarak, 15 yıla indirildi.
Öte yandan, davada tutuksuz yargılanan 2 sanığa da toplam 6 bin 720 lira adli para cezası verildi.