Dicle Haber Ajansı (DİHA), İzmir’in Menderes ilçesinde, çocukların oynadığı oyunu, ’HDP binalarına yönelik saldırı’ şeklinde haber yaptı.
Menderes ilçesinde, 12-13 yaşlarındaki iki çocuk, internetten bir videoda gördüklerini parkta denemek istedi. Yanlarında tuz ruhu ve alüminyum folyo getiren çocuklar, folyoyu tuz ruhu dolu şişenin içerisine yerleştirdi. Bir süre sonra ise şişede çevreyi de rahatsız etmeyecek şekilde küçük çaplı bir patlama meydana geldi. Çocuklar da, korkularından kaçarak bölgeden uzaklaştı. Durum daha sonra vatandaşlar tarafından, çocukların uyarılması için polise bildirildi.
Bölgeye gelen polis ekipleri, daha sonra ise yaşları 12-13 olarak değişen çocukları tespit etti ve durumun oyundan ibaret olduğunu anladı. Durumdan kısa bir süre sonra ise Dicle Haber Ajansı (DİHA), olayın HDP ilçe binasına yakın olmasını fırsat bilerek "HDP İlçe Binası’na Saldırı" şeklinde haber yaptı. Olayın meydana geldiği bölgenin de, HDP Menderes İlçe Başkanlığı binasına metrelerce uzak olduğu belirtildi.