tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları iddiasıyla Çorlu Merkez Komutanlığı’nın da yer aldığı Çorlu Askeri Mahkeme bünyesinde görevli 8 subay, polis ekiplerince gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre 5. Kolordu Komutanlığı bünyesinde yer alan Çorlu Askeri Mahkemesi’nde görevli askeri hakim ve savcılar olduğu öne sürülen 2’si asteğmen, 3’ü teğmen, 3’ü de üsteğmen rütbesindeki 8 subay Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PDY/FETO üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.
Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen subaylar, daha sonra yine polis ekiplerinin nezaretinde arama yapılması için görevli oldukları Çorlu Merkez Komutanlığı’na götürüldü. Aramaların tamamlanmasının ardından, gözaltına alınan askeri personelin Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadelerinin alınacağı belirtildi.
Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürdürülüyor.