Erzurum’un İspir ilçesinde Çoruh nehrine uçan araçta akıntıya kapılarak kaybolan genç adamı arayan ekibin karşısına ayı çıktı.
İspir ilçesinde önceki gün meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı, 1 kişi ise kayboldu. Alınan bilgiye göre, Osman Mumcu (66) yönetimindeki 06 PA 757 plakalı otomobil, bayram ziyareti için Karakamış Mahallesi’ne giderken, İspir-Yusufeli karayolu 26. kilometresi Göçbağları mevkisinde aşırı hız sonucu Çoruh Nehri’ne uçtu. Kazada, araç sürücüsü Mumcu’nun cesedi olay yerinden bir kilometre uzaklıkta bulunurken, Adem (60) ve Niyazi Mumcu (17) hafif yaralı olarak kurtuldu. Araç içerisinde bulunan Yunus Yıldız (17) ise nehrine akıntısına kapılarak kayboldu.
Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve 8 kişilik jandarma ekipleri tarafından, nehirde kaybolan gencin bulunması için çalışmalar sürdürülürken, bugün yapılan arama çalışmaları sırasında dalgıçların karşısına ayı çıktı. Sudan çıkan dalgıçlar ve beraberindeki vatandaşlar, bir anda çalılıkların arkasında ayı olduğunu fark ederek korktular. İnsanları gören ayı da korkup kaçarken vatandaşlar olayı şöyle anlattı:
“Dalgıçlar arama yaparken biz de yanlarındaydık. Bir anda nehrin kenarındaki çalılığın arkasından gelen sese doğru baktığımızda büyükçe bir ayıyı gördük. Ayı da bizi fark etti ve kaçarak izini kaybettirdi.”
Öte yandan, trafik kazasında hayatını kaybeden Osman Mumcu, bugün İspir’de son yolculuğuna uğurlandı.