Şırnak’ta devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü üyelerince tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan J. Uzm. Çvş. Habib Gökçe’nin (29) Çorum’daki baba ocağına ateş düştü.
İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri acı haberi vermek üzere şehit Gökçe’nin Akkent mahallesi TOKİ konutlarındaki evine gitti. Şehit uzman çavuşun ailesinin evinde olmadığı ve il dışında olduklarının öğrenilmesi üzerine jandarma ekipleri, polis ve sağlık görevlileri ile birlikte şehidin eşi Kübra Gökçe’nin Buharaevler Mahallesi’ndeki evine gitti. Acı haber üzerine evden ağıtlar yükseldi.
Bir süre sonra İskilip’te oldukları öğrenilen baba Mehmet ve anne Hatun Gökçe’de gelinlerinin olduğu eve geldi. Bir süre burada bekletilen aile daha sonra polis ve jandarma ekipleri eşliğinde Akkent mahallesinde bulunan evlerine geçti.
Şırnak Çakırsögüt 1, Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda görev yapan şehit Uzman Çavuş’un 2 yaşında bir kızı olduğu, kardeşlerinden Harun Gökçe’nin de kendisi gibi Uzman Çavuş, diğer kardeşi Hakan Gökçe’nin de öğretmen olduğu öğrenildi.
Şehit uzman çavuşun yarın toprağa verileceği öğrenildi.