Çorum’da hasta nakli yapan ambulansın bir tıra ardından kamyona çarptığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Çorum karayolundaki Koparan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere, Sungurlu’dan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta nakli yapan Sungurlu Devlet Hastanesine ait Servet K. (39) yönetimindeki 19 SN 112 plakalı ambulans, dönüş yolunda aynı istikamette seyreden bir tırla çarpıştı. Kaza sonrası savrulan ambulans daha sonra karşı şeride geçerek bir kamyonla çarpıştı.

Kazada ambulansın ön tarafında bulunan sağlık memuru Akif Akbaş (40) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada sürücü Servet K. (39) ile ambulansta bulunan Acil tıp teknisyeni Elif Çırakoğlu (25) ve Emrah Bezeniroğlu (24) yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Çorum-Ankara karayolu yaklaşık 2 saat çift taraflı trafiğe kapanırken, kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından trafik akışı yeniden sağlandı.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.