Bursa’da serinlemek için Uludağ’ın eteklerinde bulunan dereye girmek için tırmanan 4 yaşı küçük çocuk havanın kararmasıyla kayboldu. Bulundukları bölgede mahsur kalan çocuklar arama kurtarma ekiplerinin 5 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda hafif yaralı bir şekilde kurtarıldı.
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde ikamet eden Ali Korkuş (14), Berkant Çetin (15), Atilla Keskin (13), Oktay Bulut (14) serinlemek için Uludağ’ın eteklerinde bulunan Balaban Mahallesi yakınlarındaki Uludağ’dan aşağıya akan dereye girdi. Burada dereye girdikten sonra dönüş yoluna geçen 4 kafadar havanın kararmasıyla yolunu kaybetti. Yerleşim yerine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda mahsur kalan çocuklardan Oktay Bulut cep telefonunun çektiği yerleşim yerine inerek polisi aradı.
Derin vadi, sarp ve engebeli arazinin olduğu yere gidilmesinin güç olduğu nedenden dolayı polis yetersiz kalırken, olay yerine arama kurtarma ekipleri çağırılı. Olay yerine gelen Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), AFAD ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye arama kurtarma ekipleri, sarp ve engebeli arazide 5 saat arama yaptı. Çocukların yardım çığlıklarını duyan ekipler o taraf yönelerek halat yardımıyla mahsur kaldıkları yere ulaştı. Çocuklardan Oktay Bulut ve Berkant Çetin’in yaralı olması nedeniyle ilk müdahaleleri mahsur kaldıkları yerde yapılırken, çocuklar dik yamaçtan aşağıya halatlar yardımıyla indirildi. Dik yamaçtan kurtarılan çocuklar aşağıya indirilirken aşağıda bulunan diğer NAK ekipleri lazer ışık araçlarıyla yukarıdan inenlere yol tarifi yaptı. Ardından balaban Mahallesinde hazır bekleyen 112 Ambulansa kadar getirilen çocuklar buradan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Çocuklar tedavilerinin ardından ailelerine teslim edildi.