İzmir’in Bornova ilçesinde, daha önce çalıştığı kargo şirketine ait araç içerisindeki 20 adet cep telefonunu çalıp sattığı ileri sürülen B.Ç., polis ekiplerince yakalandı.
Geçtiğimiz 12 Temmuz günü, A.U.B.(43) isimli şahıs, Bornova Polis Merkezi Amirliği’ne müracaat ederek, bir alışveriş merkezinin mal kabul otoparkında park halinde bulunan kargo şirketine ait bir araç içerisinde 20 adet cep telefonunun çalındığını beyan edip şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan teknik çalışmalar neticesinde, hırsızlık olayını gerçekleştirenin daha önce aynı kargo şirketinde çalışan B.Ç. (31) isimli şahıs olduğu tespit edildi.
Yapılan operasyonla B.Ç., Konak İlçesi Atilla Mahallesi’nde bulunan ikametinde yakalandı. B.Ç.’nin yapılan üst aramasında çalınan 13 adet cep telefonunun ve diğer cep telefonlarının satışından elde ettiği 5 bin 535 lira ve bin 500 dolar ele geçirildi.
Cep telefonlarının bir kısmını satmış
Çalınan cep telefonları ile ilgili yapılan incelemede; B.Ç.’ nin 7 adet cep telefonunu sattığı tespit edilen K.S.(29), C.Ö.(30), H.D.(33) ve M.Y.(31) isimli şahıslar yakalandı. K.S’nin yapılan üst aramasında çalıntı cep telefonu satışından elde ettiği 486 lira ele geçirildi. Ele geçirilen toplam 6 bin 21 lira ile bin 500 dolar Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile adli emanete, 20 adet cep telefonu ise müştekiye teslim edildi. K.S., C.Ö., H.D. ve M.Y. isimli şahıslar ’Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi’ suçundan alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’ndan serbest bırakılırken B.Ç. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.