15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda aralarında asker, savcı, hakim, vali yardımcısı ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 427 kişi gözaltına alındı.
15 Temmuz 2016 günü meydana gelen darbe girişimi sonrasında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Düşürmeye teşebbüs, Anayasayı İhlal, Yasama Organına Karışma Suç ve Kasten Adam Öldürme’ suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü tarafından Kayseri’de operasyon yapıldı.
Yapılan operasyonlarda aralarında asker, hakim, savcı, vali yardımcısı ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 256 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 62 askeri personelden 51’i, 160 emniyet mensubundan 33’ü, 23 öğretmen, mali müşavir, adliye personelinden 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 32 kişiye adli kontrol, yurt dışı yasağı ve denetimli serbestlik kararı verildi. Gözaltındaki 115 şahıs hakkında ise tahkikatın devam ettiği öğrenildi.
Yapılan bir diğer operasyonda hakim, savcı, örgüt imamı, iş adamı, avukat, vali yardımcısı ve emniyet mensubu, öğretim görevlisi, sivil vatandaş olmak üzere 223 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, bu şahıslardan 171’inin yakalandığı ve 52’sinin aranmasına devam edildiği bildirildi. Gözaltında bulunanlardan 59’unun tutuklanarak cezaevine gönderildiği, gözaltında bulunan 90 şahıs hakkında ise soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.