İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya karşı, toplanan binlerce kişiden bazıları İstiklal Marşı okunduğu sırada elinde köpek bulunduğu için ayağa kalkmayan bir genci linç etmeye çalıştı.
İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya karşı, Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce kişi toplandı. Yaşanan olayları protesto etmek için alana gelen binlerce Antalyalı sabahın ilk saatleri olmasına rağmen alanlarda kalmaya devam etti. Protestoya, Antalya Milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski milli futbolcu Tanju Çolak katıldı. Alanda bulunan binlerce vatandaş olayları protesto ettiği sırada İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı hep bir ağızdan okunduğu sırada, kalabalık içerisinde yanında köpeği bulunan 20’li yaşlarda bir kişi ayağa kalkmadı. Gencin ayağa kalkmadığını gören kalabalıktan bazı kişiler Gence tepki gösterdi. Genci dinlemeden saldıran yaklaşık 50 kişi bir süre alan içerisinde genci kovaladı. Elinde köpeği ile bir sağa bir sola koşan genci yakalayan 50 kişilik grup, gence tekme ve tokatlarla saldırdı. Alanda bulunan bazı vatandaşlar tarafından gençlerin elinden alınan ve olayın neyden kaynaklandığını öğrenmeye çalışan vatandaşlar genci, 50 kişilik grubun elinden almaya çalıştı. Linç edilmeye çalışılan genç grubun elinden alınmasına rağmen, birkaç kişi daha tekmelerle gence saldırmaya çalıştı.
50 kişilik grubun elinden alınan gence İstiklal Marşı okunurken neden ayağa kalkmadın sorusuna 20’li yaşlardaki genç “Elimde köpeğim vardı o yüzden kalkamadım. Ben Atatürkçüyüm. Ben MHP’liyim. Elimde de Mustafa Kemal Atatürk’ün dövmesi de var” dedi. Çevrede genci gören bazı vatandaşlar ise, gence bazı insanların uyarıda bulunduğu ve köpeğiyle kalabalık içerisine girmemesi gerektiğini ve köpeğinin ezilme tehlikesi yaşayabileceğini söylediği iddia edildi. Olayı sakinleştirmeye çalışan bazı vatandaşlar ise gencin elindeki M. Kemal Atatürk dövmesini göstererek linç girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.