Marmaris’te bir otele sabah saatlerine kadar helikopter ile mermi yağmuruna tutan ve İzmir’de gözaltına alınan 8 subay ve astsubay Muğla’ya getirildi.
Bir grup asker tarafından darbe girişimi sonrası Muğla’da tatilde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris İçmeler Mahallesindeki biri otelde açıklama yapmış ve vatandaşları sivil ve milli iradeye sahip çıkmaları yönünde ‘Sokağa çıkın’ çağrısı yapmıştı. Çağrının ardından İzmir’den kalkan üç helikopter ile gece saat 01.00 sıralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptığı otele helikopterler tarafından sabah saatlerine kadar ateş altında tutulmuştu. Sabah saatlerinde darbe girişiminde bulunan askerler tekrar helikopter ile ayrılarak İzmir’de gözaltına alınmışlardı.
Gözaltına alınan Kurmay Pilot Albay Murat Dağlı, Kurmay Havacılık Yüzbaşı Ali Aktürk, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Murat Gösterit, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Ahmet Koçan, Kara Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak, Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Kurmay Pilot Albay Zeki Göçmen Muğla’ya getirildi. Muğla Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulamaları süren darbeci subay ve astsubaylar sağlık kontrolü için Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Darbeci askerlerden birisi hariç sorgulamaları Muğla’da sürerken, helikopter pilotu bir binbaşının çatışma esnasında yaralanması nedeniyle İzmir’de tedavi gördüğü öğrenildi.