Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nde bir grup askerin darbeye teşebbüs etmesinin ardından gözaltılar sürerken, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin’in de lojmanından rehin alındığı ortaya çıktı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nde, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ - PYD) üyesi olduğu iddia edilen bir grup darbeci askerin yönetime el koyma girişimi sonuçsuz kaldı. Türkiye, İstanbul ve Ankara’da yaşananlarla çok uzun bir gece geçirirken, darbecilerin harekete geçtiği saatlerde Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin’in de bir grup asker tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.
Lojmanında amiral bir arkadaşı ve aileleri ile istirahat eden Şirin, darbecilerin içeriye girmesiyle neye uğradığını şaşırdı. Aydın Şirin ve amiral arkadaşı, apar topar helikopterle Çiğli hava üstünde tutuldu. Sabaha kadar burada tutulan iki komutan, daha sonra ise kurtarıldı. Aydın Şirin ve amiral arkadaşı, kurtarılmasının ardından da helikopterle de Foça’ya götürüldü. İki komutanın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.