Manisa‘nın Demirci ilçesine bağlı Hüdük Mahallesi yakınlarındaki dere kenarında geçtiğimiz gün cesedi bulunan, yapılan inceleme sırasında boğazından kesilerek vahşice öldürüldüğü anlaşılan 17 yaşındaki Cansel B. cinayetinde 2 kişi tutuklandı.
Demirci ilçesi Hüdük Mahallesinde yaşayan M.B ve N.B çiftinin 6 çocuğundan biri olan Cansel B. üç gün önce kayboldu ve kendisinden haber alınamadı.
Edinilen bilgilere göre, baba M.D. Demirci Jandarma Komutanlığına müracaat ederek kızının kayıp olduğunu bildirip, bulunmasını istedi.
Cansel B’nin kaybolmasının ardından ağabeyi A.B de sosyal medya hesabından kız kardeşinin fotoğrafını paylaşarak kayıp ilanı yazıp, kardeşinin kaybolduğunu ve kendisinden haber alınamadığını belirterek görenlerden yardım istedi. 3 gün önce kaybolup kendisinden haber alınamayan Cansel B‘nin Jandarmaya yapılan ihbarının ardından cesedine ulaşıldı.
Olay yerine gelen Jandarma ve Demirci Cumhuriyet Savcısının incelemelerinde, genç kızın bıçaklandığı ve boğazının kesildiği tespit edildi. Savcılık genç kızın cesedini otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna sevk etti.
ÖZEL EKİP KURULDU
Cansel B’nin bir cinayete kurban gittiğinin anlaşılması sonucu Demirci Cumhuriyet Savcılığı çok yönlü bir soruşturma başlattı.
Demirci Jandarma Komutanlığı, Demirci Emniyet Müdürlüğü ve ilçe dışından sağlanan özel ekiple cinayeti araştırmaya başlayan savcılık, genç kızın telefon kayıtlarına ulaştıktan sonra kendisiyle görüşenler başta olmak üzere, çevresindeki akrabaları dahil Cansel ile bağı olan yaklaşık 20 kişinin ifadesine başvurdu. Yaklaşık 24 saat adliyede ifadeler alınırken, oluşturulan özel ekip de Hüdük Mahallesinde, Cansel’in ailesiyle birlikte yaşadığı evde ve çevresinde araştırmalarını sürdürdü.
BABA OĞUL TUTUKLANDI
İfadeleri ve araştırma sonuçlarını değerlendiren Cumhuriyet Savcılığı, Cansel B’nin babası M.B (58) ile ağabeyi A.B’yi (31) mahkemeye sevk etti.
Saat 04.00 sıralarında sonuçlanan mahkemede şüpheli baba M.B ile ağabey A.B‘nin tutuklanmasına karar verildi.
Tutuklanma kararının ardından adli işlemleri gerçekleştirilen şüpheliler Demirci Jandarma Komutanlığına ait bir ekibin nezaretiyle Salihli Cezaevine sevk edildiler.