Samsun’da antrenman yaparken kanoları su alınca denizde mahsur kalan 8 sporcu, deniz polisi ve sahil güvenliğin operasyonuyla kurtarıldı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Baruthane mevkii Yelken Kulüp açıklarında denizde meydana geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü Dragon Bot Takımı sporcuları antrenman için kano ile Karadeniz’e açıldı. 1’i bayan 10 sporcunun içinde bulunduğu kano hava muhalefeti dolayısıyla oluşan dalgadan su almaya başlayıp alabora oldu. Bu sıra kanoda bulunan 10 sporcu denize düştü.
Sporculardan Hasan Güler ve Hüseyin Yöntem yüzerek mendireğe çıkmayı başarıp yardım istedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıçlar ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekipleri sporculara yardıma gittiler. Dalgıç polisler suyun içindeki sporcular Emrecan Mandıralı, Betül Avcı, Mehmetcan Kurtay, Naci İmamoğlu, Zafer Benli, Kamil Özkıvanç, Özcan Uzun ve Emre Güven’i polis botuna alarak karaya çıkardı. Deniz polisi ayrıca su alan kanoyu da botla çekerek Sualtı Grup Amirliği yerleşkesine getirdi.
Sporcular kendilerini kurtaran deniz polisi ve sahil güvenlik ekiplerine teşekkür ettiler.