Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, elektrik kablosunun aşırı ısınması sonucu tutuşan derin dondurucu yangına sebep oldu. Yangında dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Yeğenler Caddesi’nde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Ethem B.’ye ait evin girişinde bulunan derin dondurucunun elektrik kablosu, iddiaya göre aşırı ısınarak tutuştu. Alevler kısa sürede etraftaki eşyalara da sıçradı. Sabah namazına giderken yangını fark eden vatandaşlar, ev sahiplerini uyandırarak itfaiyeye haber verdi. Ev sahibi Ethem B., itfaiye gelene kadar yangına hortumla su sıkarak müdahale etmeye çalışırken eşi Esma B. ise dumandan etkilendi. Esma B. ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını eve sıçramadan kontrol altına aldı. SEDAŞ ve AGDAŞ ekipleri de evin elektrik ve doğalgaz bağlantılarını keserek önlem aldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.