Antalya’nın Manavgat ilçesi Side turizm bölgesinde, turistleri deve ile gezdiren bir kişinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Side Mahallesinde devriye görevi yapan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Side Jandarma Karakolu ekipleri cumartesi pazarında deve ile turistlerin gezdirildiğini tespit etti. Jandarma ekipleri tarafından yapılan kimlik kontrolünde deve sahibi A.Ş.’nin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, develerin ise sağlık raporlarının ve faaliyet izin belgelerinin bulunmadığı ayrıca develerin taşındığı aracın belgelerinin eksik olduğu belirlendi.
Jandarma ekiplerince sağlık raporu bulunmayan her bir deve için 780, izin belgesi bulunmadığı için 209 olmak üzere toplam 2 bin 967 lira idari para cezası uygulanırken, evrakları eksik olan araç trafikten men edildi. Uyuşturucu ticareti yapmaktan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan deve sahibi A.Ş. ise jandarmadaki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Alanya Cezaevine teslim edildi.