Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca, güvenlik güçlerine yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının boyutu, olay yerinde inceleme yapan polisin bölgeden ayrılmasıyla ortaya çıktı. Olayda, patlamanın yaşandığı bölgedeki bazı evler yıkılırken, çok sayıda ev ve araçta da hasar oluştu.
Terör örgütü PKK mensuplarınca bugün sabah saatlerinde Dicle ilçesi Hastaneler Caddesi’nde güvenlik güçlerine yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis şehit olmuş, 1 polis ile 6 vatandaş da yaralanmıştı. Olayın ardından bölgeye gelen güvenlik güçleri, çevrede incelemelerde bulundu. Delil çalışması yapan güvenlik güçlerinin olay yerinden ayrılmasından sonra patlamanın şiddeti ortaya çıktı.
Patlamanın yaşandığı bölgedeki iki evin tamamen yıkıldığı görülürken, bu evlerde yaşayan vatandaşların şans eseri hayatta kaldığı, yoldan geçen 4 vatandaşın da patlamadan yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Patlamada, çevredeki evlerin büyük bir kısmı kullanılamaz hale gelirken, birçok ev ve iş yerinde ise hasar oluştu.
Öte yandan, terör örgütü mensuplarının bomba yükleyip polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdiği aracın parçaların da etrafa saçıldığı görüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.