Hrant Dink cinayetinde azmettirici olduğu iddia edilen Erhan Tuncel, “2005’de Trabzon istihbaratında ajan polis ilişkisinden ziyade bir yapılandırma süreci yapıldığı açıktır. Gelinen süreçte, polis bağlantısını, jandarma bağlantısını, tetikçi bağlantısını, ortaya çıkartan kişiyim" dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 35 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen ve dönemin yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel, çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık Ercan Demir’e soru sormak istediğini söyledi. Sorulara başlamadan önce kısa bir sunum yapmak istediğini dile getiren Tuncel, "2006’da ya da 2005’de Trabzon istihbaratında ajan polis ilişkisinden ziyade bir yapılandırma süreci yapıldığı açıktır. Gelinen süreçte, polis bağlantısını, jandarma bağlantısını, tetikçi bağlantısını, ortaya çıkartan kişiyim. Çok güçlü bir yapılanmadan bahsediyoruz. 5 Aralık 2013’de bir yapının varlığını devletin resmi tutanaklarına kaydettirdim. Benim size yaptığım ihbar Hrant Dink’in korunması için kullanılmadı. Benim kimliğim açıklandı, medyaya servis edildi, bu belge üzerinden derin devlet tartışıldı. Cinayet ihbarı aynı gün verilmemiş. Benim takip görevim yok. Bana takip görevi veriliyor. Benden yazılı belge alınması lazım hiçbir yazılı belge istenmedi. En son olay olduktan sonra aranıyorum gayri yasal yollarla İstanbul’a gönderiliyorum. Ben bu dosyadan beraat ettim. Çünkü ihbarcıyı sanık yapmak suç. Kendi savunmamda bir örgütsel faaliyet kapsamında faaliyet gösterildiğini iddia edeceğim" diye konuştu.
Tuncel’in bu sözleri üzerine mahkeme başkanı araya girerek, "FETÖ’den mi bahsediyorsunuz?" diye sorunca Tuncel, "Evet" yanıtını verdi. Tuncel yanlış kişilere yanlış sorular sorulduğunu iddia ederek, "Son dönemde çalıştığım, benden sorumlu olan Mehmet Ayhan’dı. O dönem içerisinde mesajlaşmalarımız var ‘acil görüşelim’ diye. Yanıt gelmedi. Mehmet Ayan ile bir telefon görüşmem var bu kayıt silindi hatta iki tane var. Bu kayıtlar çıkarsa davanın seyri değişecek" ifadelerini kullandı.
Ercan Demir’in çapraz sorgusunun bitmesi üzerine duruşma, Perşembe günü devam etmek üzere ertelendi.